Efterklang

Efterklang – Hold Me Close When You Can

Droompoptrio Efterklang heeft vandaag een opvallende nieuwe track “Hold Me Close When You Can” uitgebracht, met een ontroerende video die is gemaakt in samenwerking met fans en luisteraars over de hele wereld. Het nummer is van hun aankomende album Windflowers, dat op 8 oktober wordt uitgebracht via City Slang, en volgt op eerdere singles, “Dragonfly” en “Living Other Lives”.

Efterklang is eigenlijk altijd met van alles bezig, bekijk bijvoorbeeld ook eens hun sokken club op Patreon, waarbij je als lid van de club door de band ontworpen sokken toegestuurd krijgt. “Hold Me Close When You Can” werd voor het eerst uitgebracht via Efterklang’s Developed platform in mei 2021. Vijf dagen lang werden fans en vrienden uitgenodigd om samen te werken door hun ogen en camera’s te gebruiken om op het nummer te reageren terwijl ze ernaar luisterden. In totaal deden meer dan 800 mensen uit 49 verschillende landen mee en hun foto’s vormen nu de videoclip voor “Hold Me Close When You Can”. De foto’s zijn door Matt Felstead bewerkt tot het nummer en de regisseurscredits van de video worden gedeeld door iedereen die heeft bijgedragen en dat zie je hier…

De video voor “Hold Me Close When You Can” is gemaakt via Efterklang Developed, een app die de band heeft gebouwd met het Londense creatieve bureau MARRIAGE, met als doel de luisteraars dichter bij elkaar te brengen. “De video gaat niet over het presenteren van onze muziek op de meest indrukwekkende en flitsende manier, het gaat over samenwerken”, legt Efterklang uit en gaat verder. “Het is iets waarvan we beseffen dat het een centrum is geworden van hoe we als band werken. We willen samen creëren met de luisteraars en concertbezoekers, en we blijven zoeken naar nieuwe manieren om dit te doen.”

Woensdag 22 september markeert de start van Event #2 op het door Efterklang ontwikkelde platform. Fans, vrienden en nieuwsgierige zielen worden door de band uitgenodigd om te luisteren naar het niet-uitgebrachte albumnummer ‘Alien Arms’ terwijl ze reageren met hun camera’s, tot 29 september. Samenwerking en gemeenschap zijn altijd het kompas van Efterklang geweest, en de groep blijft zoeken naar nieuwe manieren om een ​​betekenisvolle correspondentie met hun publiek op te bouwen, om inventief en inclusief te zijn. “We willen niet voor mensen spelen, we willen optreden en muziek maken met mensen”, legt Rasmus uit. Wie doet er mee met deze mannen?

Over “Windflowers”

Elk jaar als de lente aanbreekt, bloeit er een zee van kleine bloemetjes over de Deense bosbodem. Ze zijn een explosie van kleur, een symbool van hoop en verandering, verdwijnen even snel als ze kwamen en leggen de constante cyclus van de natuur bloot. Ze zijn in de volksmond bekend als ‘Windflowers’. Het is de titel geworden van het zesde studioalbum, de eerste bij City Slang, van het Deense trio Efterklang.

Al meer dan twintig jaar verleggen Mads Brauer, Rasmus Stolberg en Casper Clausen de grenzen van experimentele, elektronische, emotionele kamerpop. Ze vervolgen de creatieve reis die hen dichter bij elkaar heeft gebracht, ook al groeien hun levens uit elkaar. De gedeelde motivatie van hoop en alles wat de flora-titel vertegenwoordigd, heeft de jarenlange samenwerking en experimenten getransformeerd tot misschien wel de mooiste en meest melodische momenten die Efterklang tot nu toe samen beleefden. Op het album zingt Casper grotendeels in het Engels. Het is rijk en intiem, het geluid van drie vrienden die elkaar vinden op een moment dat de wereld om hen heen onstabiel aanvoelde. De plaat gaat over bestaan, alleen, samen en in de natuur. Het gaat over opnieuw verbinden en elkaar laten groeien.