The Sore Losers – Heavyweight Champion

Het gloednieuwe (5e) studio-album ‘Ultra Elektric’ van de internationaal gevierde rockband The Sore Losers (BE) zal op vrijdag 22 oktober via platenmaatschappij Suburban Records verschijnen. Na de eerdere succesvolle singles ‘Yeah Yeah Yeah’ en ‘Amy’ brengt het gepassioneerde viertal vandaag de nieuwe single ‘Heavyweight Champion’ uit, waarvan hieronder de video staat.

Zanger Jan Straetemans: “In een hoek van de Ultra Elektric-studio hangt een verweerde Rocky-filmposter. Op een dag was ik wat dingen aan het proberen in de studio, op zoek naar inspiratie voor onze nieuwe plaat. Ik werd getroffen door die poster, en voelde meteen de drang om een nummer te schrijven over een bokskampioen: drie ronden op het scherp van de snede, dansend over het canvas, druipend van zweet en bloed. Dat beeld liet me niet los, dus ik pakte de dichtstbijzijnde gitaar en dat was het begin van ‘Heavyweight Champion’.”

“We namen de drum op in een grote toiletruimte naast de studio om ze gigantisch te laten klinken. Dat klonk fantastisch, dus hebben we nog een tweede drumbreak ingelast voor de tweede strofe. Het refrein gaat: “Why not? Why not? Why not? Cause nothing much is all he got”. Dat vat het verhaal samen: waar de kampioen vandaan komt, en waar hij zal eindigen.”