LIFE

LIFE – Big Moon Lake

De band LIFE heb je wellicht al eens live gezien in Nederland tijdens hun support tour met IDLES, of in de Casbah op BKS, of tijdens het Rotterdamse Left of the Dial festival. Nu is het tijd om met een nieuw album op zak, “North East Coastal Town”, dat uitkomt bij The Liquid Label op 10 juni 2022, de wereld buiten dat kustplaatsje in het Verenigd Koninkrijk te gaan veroveren. Volgend op de single “Friends Without Names”, deelt de band vandaag samen met de aankondiging het tweede van de plaat, “Big Moon Lake”.

‘Big Moon Lake’ speelt zich af rond de studio van de band aan de rivier de Humber. De video, geregisseerd door vriend Luke Hallett, is een eerbetoon aan de Top of The Pop’s uit de jaren 80 en verwijst in het bijzonder naar de output van de collega-Hull-cultband The Red Guitars. De band zegt over de nieuwste single: “We wilden dat Big Moon Lake het lyrische sociale commentaar zou erkennen dat in onze eerste twee platen was verspreid, terwijl we het experimentele en persoonlijke geluid dat je op de nieuwe plaat zult horen uitbreidt. De track is speels en plaagt alledaagse thema’s als missen, gevoelloosheid, drinken, roken en slecht eten en over het algemeen meer voor jezelf willen in het leven. Het besluit is dat in-hindsight alles voor je ligt als je de deur uit stapt en in dit geval was dat het wonderbaarlijke graafschap Yorkshire.”

LIFE is stevig verankerd in hun geboorteplaats; de geografie, geschiedenis en gemeenschap zijn altijd de inspiratie geweest achter hun creativiteit en op hun derde LP brengt de band een eerbetoon aan Hull en haar inwoners. North East Coastal Town is volwassen; het vindt de band op het hoogtepunt van hun kunnen, alsof ze een breedbeeld, broeierige oeuvre uitsnijden dat doordrenkt is van een gevoel van verbondenheid en reflectie, maar nog steeds op indrukwekkende wijze hun kenmerkende branie en oor voor popgevoeligheden en gitaarhaken handhaaft.

“Hull en omgeving zit in ons DNA en heeft ons gevormd, doorstaan, kracht gegeven, omarmd en heeft ons het gevoel gegeven geaccepteerd te worden.North East Coastal Town is onze liefdesbrief aan de stad.

Het album is een ode aan verwantschap en relatie met de muzikale en lyrische ruggengraat die thema’s als liefde, verlangen, schoonheid, horror, chaos, trots en vooral het gevoel erbij te horen uitpikt.

Bij het schrijven en opnemen van dit album was het belangrijk voor ons dat dit gevoel van verbondenheid ook tot uiting kwam in het ambacht van het album en daarom gebruikten we lokale studio’s, apparatuur, uitrusting en de gemeenschap om ons heen om vast te stellen wat het betekent om in een Noordelijke oostkuststad te behoren.”