Ghost Woman

Ghost Woman – Behind Your Eyes

De heerlijk hypnotiserende wereld van Ghost Woman is de creatie van de melodieuze maniak Evan John Uschenko. Uschenko overtreft de kansen van het leven als een drukke touring muzikant, redt en vervangt zijn instrumenten uit afgebrande oefenruimtes, inbraken in tourbusjes en veel te veel verhuizingen om op te noemen. ‘Mix and match’ ervaring bestemd voor op het podium.

Ghost Woman deelt nieuws gover hun titelloze album, dat op 1 juli verschijnt via Full Time Hobby. Na de stijf uitverkochte Lost Echo’s 7-inch single van vorig jaar, serveert Evan Uschenko ons een 10-track plaat van relaxte psychedelische gelukzaligheid, waarbij het Ghost Woman-geluid uit de rauwe garagerock van de debuutsingle een iets meer caleidoscopische insteek heeft gekregen. Met de preview vandaag in de vorm van single Behind Your Eyes, geeft Evan wat informatie over het ontstaan van de plaat:

“Ik heb het woord “transformating” verzonnen voor dit nummer. Ik was waarschijnlijk onder invloed van paddenstoelen toen het werd geschreven. De gitaarpartijen kwamen op een dag samen, de drums zijn opgenomen op een computer met één microfoon.”

Evan’s sonische en letterlijke avonturen als reizende multi-instrumentalist met songwriter/producer/gitarist Michael Rault, zagen hem internationale podia delen met mensen als Jacco Gardner, King Gizzard & The Lizard Wizard en The Mild High Club; die onbewust de weg vrijmaakte voor de onvermijdelijke incarnatie van Ghost Woman.