Ages and Ages

Winter Is Coming! Daarom hebben we een toepasselijke Ijsbreker gekozen, een meezingballade met boodschap, perfect voor de komende donkere dagen, dachten we zo. Do The Right Thing is de titel cq boodschap en de makers heten Ages And Ages.
Nooit eerder heeft een IJsbreker zo’n lange aanloop gehad als deze. Dat zit zo.
Bijna een jaar geleden kwamen we in onze nimmer aflatende speurtocht naar nieuwe muziek Do The Right Thing tegen van Ages And Ages. Wij waren meteen weg van het nummer, dachten een klassieke hit gevonden te hebben. Alleen. We waren de enigen. Nergens kwamen we Ages And Ages tegen en zo te zien werd hun clip op Youtube alleen door familieleden bekeken. Toch zijn we Do The Right gaan draaien, met mondjesmaat op zondagochtend en af en toe ‘s avonds. Regelmatig checkten we of er al meer fans waren, maar helaas. Normaal halen we zo’n nummer dan van de playlist, maar op de een of andere manier bleef Do The Right Thing groeien en boeien.
En toen verscheen er een maand of vier geleden een live versie op Youtube, opgenomen met vrienden en familie in een schoollokaal in Portland, waar de band vandaan komt. Die live clip trok plotseling wel een hoop bekijks. En sleepte de officiƫle versie mee. Die gaat nu een jaar na release richting de 200.000 views. En daar komen er dagelijks honderden bij. Do The Right Thing is langzaam maar zeker een eigen leven gaan leiden. We kwamen zelfs een versie tegen gezongen door kinderen van een basisschool in Afrika! Het komt overigens wel vaker voor dat een nummer een hit wordt een jaar nadat wij het zijn gaan draaien, denk maar aan Take Me To The Church van Hozier en Hero van Family Of The Year. Soms lopen wij ver op de muziek vooruit en soms heeft een liedje even nodig om aan te slaan, maar uiteindelijk komt een goed liedje altijd bovendrijven.