Scowl – Psychic Dance Routine

Kijk filmpjes van live-optredens van Scowl op Youtube en je ziet een band met een verhoogd risico op moshpits en een reëel gevaar voor kneuzingen op te lopen tijdens het stagediven, passief of actief. Luister naar hun nieuwe single Psychic Dance Routine en je hoort dat het er weliswaar nog steeds stevig aan toe gaat, maar ook dat men min of meer binnen de perken blijft. Dat is nieuw.

Scowl zit duidelijk in de overgang, van hardcore sensatie naar mainstream attractie. Nou ja mainstream. Daarvoor is de muziek van de Californische Kat & The Boys voorlopig nog te stekelig. De ommezwaai komt niet helemaal uit de lucht vallen.  Zelfs in hun meest explosieve tracks -die zelden langer dan anderhalve minuut duren en door Kat niet gezongen maar gegrunt worden- klopt een pophart. In Psychic Dance Routine bonst dat hart echter harder dan ooit tevoren.

Toch, mocht de band deze kant op komen, wat ons niet snel genoeg kan zijn, weet dan wel dat Scowl een wolvin in schaapskleren is en het betreden van de arena voor eigen risico.