Lynyrd Skynyrd in bloedvorm: Live At Knebworth ‘76

Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ‘76. Met de legendarische line-up van Ronnie Van Zant, Gary Rossington, Allen Collins, Steve Gaines, Leon Wilkeson, Artimus Pyle, Billy Powell en The Honkettes, maakte deze opgenomen set deel uit van een daglang festival dat ook Todd Rundgren’s Utopia, 10cc en The Rolling Stones verwelkomde.

Het beeldmateriaal op Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ‘76 (cd en dvd), oorspronkelijk alleen beschikbaar via de film Freebird… The Movie uit 1996, wordt afgewisseld met interviews en ander performance-beeldmateriaal. Now Live At Knebworth ’76 presenteert de pure concertervaring in zijn geheel en vertoont de show zoals die die dag plaatsvond. Lynyrd Skynyrd begon met openingsnummer Workin’ For MCA en zorgde voor een krachtig optreden voor meer dan 150.000 aanwezigen. Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ’76 toont de beroemde drievoudige gitaaraanval van Gary Rossington, Allen Collins en Steve Gaines met de kenmerkende zang van Ronnie Van Zant en toont vurige uitvoeringen van geliefde klassieke rockhymnes als Sweet Home Alabama, Gimme Three Steps, en natuurlijk Free Bird.

Meer dan 40 jaar na hun oprichting zet Lynyrd Skynyrd hun nalatenschap voort als iconen van de Amerikaanse muziek. Na de tragische vliegtuigcrash in 1977, met meer dan 30 miljoen verkopen wereldwijd en 60 albums op hun naam, blijft Lynyrd Skynyrd geëtst als cruciale voorgangers van Southern Rock.