A Perfect Circle

Nieuwe single en Noord-Amerikaanse tournee A Perfect Circle

A Perfect Circle heeft een nieuwe single uit: The Doomed. De track is het eerste nieuwe geluid in vier jaar tijd van de band rond Tool-zanger Maynard James Keenan. The Doomed is een krachtig, veelbelovend nummer, dat verschijnt op het nieuwe album, dat in 2018 moet verschijnen. Het wordt de eerste langspeler van de band sinds 2004, toen APC met coveralbum Emotive op de proppen kwam. Een jaar eerder verscheen het briljante Thirteenth Step.

Maynard James Keenan ‘onderzoekt’ met The Doomed een wereld waar zondaars verheven worden en het goede opzij wordt gezet.

Doomed are the meek. Doomed are the merciful. For the word is now death. And the word is now without light.”

Het nummer leunt op een timmerende drumbeat en is zwanger van de prachtige pathos en dramatiek die we van Keenan kennen. In een statement wordt de song geduid door Keenan: “In light of this current difficult and polarized social, spiritual and political climate, we artist types need to open our big mouths and share the light a little louder.”

A Perfect Circle sloot onlangs een nieuwe platendeal af met BMG en werkt tussen alle bedrijven door druk aan het nieuwe album, dat wordt geproduceerd door Dave Sardy (o.a. Slayer, Helmet, SOAD, Soulwax, Spoon, RATM).

A Perfect Circle maakt zich op voor een Noord-Amerikaanse tournee, die 21 oktober wordt afgetrapt met een set op het Aftershock Festival in Sacramento, Californië.