Beach House – Become

Beach House is het ongekroonde vorstenhuis van de dreampopnatie. Sinds 2004 produceert het duo een constante stroom kwaliteitsplaten die door een miljoenenpubliek met open armen worden ontvangen. Hun oeuvre omvat inmiddels een negental albums, een handvol EP’s en een bundel losstaande single. 107 nummers in totaal.

Veel bands van hun statuur zien zich genoodzaakt wat water in de wijn te doen om het succes te continueren, maar niet Victoria Legrand en Alex Scally. Hun muziek lijkt alsmaar mystieker en donkerder te worden. En dat bevalt prima.  Op 9x het zelfde album zit niemand te wachten. Het hypnotiserende Become is de titeltrack van een nieuwe EP, die betrekkelijk snel volgt op het meeste recente Beach House album, het vorige jaar verschenen Once Twice Melody. Daarop staan 20 songs die in blokjes van 5 werden gepresenteerd.  Op de Become EP staan weer 5 tracks, nummers die of nog niet af waren ten tijde van de release van het laatste album of volgens de makers uit de toon vielen. het was in ieder geval geen kwestie van kwaliteit.

Ter gelegenheid van Record Store Day 2023 bracht Beach House Become uit als ‘limited edition vinyl’ EP. Nu staan de tracks ook online, de cd is er over een week of twee.