Tapir! – Gymnopédie

Tapir! is een zeskoppig multimediamonster uit Londen. De band heeft zojuist een nieuwe EP uitgebracht. Daarvan is Gymnopédie losgekoppeld om als single te dienen.

Gymnopédie (de titel komt van een beroemd pianostuk van Erik Satie (1866-1925)) is een rijk gevulde indie-ballad in walstempo met synths, gitaren, cornet en de sonore stem van Ike Gray.

De tekst laat zich niet zo makkelijk samenvatten, maar het refrein – Because I’ve Been Told in Heaven, The Rooms Are Filled With Mice, There’s Breadcrumbs In The Bedsheets, And Jesus Has Head Lice‘ geeft een aardige indicatie in welke vreemde hoek je het moet zoeken. De maffe tekst steekt scherp af bij de uiterst serieuze muziek die wel aan die van Radiohead doet denken. Dat de tong toch zit stevig in de wang zit, maakt de maffe clip duidelijk.   

Gymnopédie staat op de EP Act 2 (Their God) het tweede deel van een drieluik. Eerder verscheen al Act I (The Pilgrim). Deel 3 volgt nog.  Live schijnt Tapir! een heel spektakel te zijn met kostuums,  decorstukken, visuals, poppentheater. En muziek natuurlijk.

Hoe dat allemaal uitpakt kun je gaan zien op het Left Of The Dial Festival in Rotterdam. Tapir! treedt aan op 19 oktober om 23.20 in Arminius.