NewDad – Let Go

Het zal je niet ontgaan zijn dat de jaren 90 weer helemaal hot zijn bij een nieuwe generatie rockers. Opvallend is dat het juist bands zijn met een vrouw aan kop die beproefde genres als grunge en shoegaze laten fuseren tot een potente nieuwe cocktail, die we voor het gemak maar even shoegrunge zullen noemen.

Een uitstekend voorbeeld van zo’n shoegaze band is het Ierse NewDad. Het kwartet onder aanvoering van de gitaarspelende zangeres Julie Dawson volgen we al sinds hun single Blue uit 2020. Hoe snel de band zich heeft ontwikkeld hoor je goed als je Blue vergelijkt met nieuwe single Let Go. Klonk de band 3 jaar geleden nog enigszins schoorvoetend, nu stralen ze een en al zelfverzekerdheid uit. Dat is ze niet komen aanwaaien. 2 EP’s en een hele sloot singles hebben ze uitgebracht voordat ze aan de opnamen van hun debuutalbum begonnen. 17 songs in totaal.

Dat album is nu klaar voor release. Producer is als vanouds Friend of The Band, Chris Ryan, maar de mix hebben ze uitbesteed aan de befaamde Alan Moulder. Die mixte ook de beste albums van zo’n beetje alle favoriete bands van de NewDaddies. Super groepen als My Bloody Valentine bijvoorbeeld, Smashing Pumpkins, The Cure en last but not least Beach House. De plaat gaat Madra heten, dat is Iers voor hond en komt begin volgend jaar.