Yin Yin – The Perseverance of Sano

Het Limburgse Yin Yin zou volgend jaar best wel eens in de top tien terecht kunnen komen van vaakst geboekte bands in het buitenland. Ze boeren in ieder geval goed in de ons omringende landen, maar ook bijv. in Australië.

Yin Yin staat tot zuid-oost Azië als Jungle By Night tot Afrika, zijnde het continent waar ze hun inspiratie zoeken en ook vinden. Op hun jongste album richt Yin Yin zijn vizier vooral op Japan. Op de plaat staat zelfs een ode aan Yukihiro Takahashi, de onlangs overleden drummer van het onvolprezen Yellow Magic Orchestra.

Sano is een stad in Japan, maar of The Perseverance of Sano daar ook echt over gaat kunnen we niet met zekerheid zegen, want instrumentaal. Vaak hebben de tracks van Yin Yin een ‘disco’ beat. The Perseverance of Sano niet. Track 6 van het ‘Mount Masu’ album is een surfliedje, een exotische, oriëntaalse update van de beproefde Dick Dale stijl. Het nummer is daarmee niet helemaal representatief voor het album, maar wel voor de veelzijdigheid en de instrumentale vaardigheid van Yin Yin.