Terra Twin – Losing Your Touch

Terra Twin houdt al een paar maanden een plekje bezet in de Graadmeter. Een hele grote hit is Hanging Around niet, maar wel een nummer waar niemand zich een buil aan valt.

Grote kans dat Losing Your Touch wel verdeeldheid zal zaaien. Waar Hanging Around onbekommerd kabbelt is Losing Your Touch edgy en gespannen. Beide songs staan op de debuut EP van de Britse band die in een ‘mission statement’ verklaart een brug te willen slaan tussen Americana en indierock. Dat klinkt nogal vaag, maar als je de de songs van de Head Leaking EP hoort, begrijp je wel wat ze bedoelen.

Voor een beginnende band klinkt Terra Twin opvallend ‘af’,’ alsof er veel ervaring in de band zit. Dat klopt ook. Alleen is die ervaring opgedaan op een ander terrein dan muziek. Zanger Maxim Baldry is acteur van beroep en in die hoedanigheid te zien in de tv-series Rome, Dr Who en The Lord of the Rings: The Rings of Power. De drie overige bandleden zijn oude schoolvrienden van Baldry. Producer van de Terra Twin EP is James Dring. Hij kan wel bogen op ruime ervaring in de muziekwereld, want werkzaam geweest met o.a. met Gorillaz, Lana Del Rey, Beyoncé en (de band) Sorry. .