MJ Lenderman – Wristwatch

Muziekkrant Oor is het met ons eens. Hun recensie van MJ Lenderman‘s nieuwe album Manning Fireworks opent met de bewering, ‘MJ Lenderman wordt een grote, let maar op.’ De Volkskrant gaat erin mee net als zo’n beetje de hele internationale pers.

Dat MJ aan de vooravond staat van een grote doorbraak riepen wij al eerder dit jaar naar aanleiding van het geweldige ‘She’s Leaving You’, eerste single van zijn vierde album. Fan zijn we nog langer. Twee jaar geleden maakten we IJsbreker van Tastes Just Like It Costs van zijn vorige album. Het nummer eindigde hoog in de Graadmeter.

MJ Lenderman, Jake voor vrienden is dus een uitzonderlijk talent, maar hij heeft ook de wind mee. Country is hard op weg de ‘next big thing’ te worden, en hoewel geen straight of hard core country wasemt de muziek van de 25 jarige zanger-gitarist uit North Carolina de geur van het Amerikaanse platteland. Ook nieuwe single Wristwatch heeft een loomheid die je niet snel zult horen in muziek uit een grote stad. En dan is er nog de pedal steel die nooit ver weg is. De nieuwe koning van de slacker-scene wordt MJ al genoemd. Lang leve dus.

Concert; 14 november Bitterzoet, Amsterdam.