Clean Pete – Afblijven

Tot nu toe vonden we Clean Pete erg sympathiek, maar te cabaretesk voor onze doeleinden. Blijkbaar is de Wijnhoven-tweeling zelf ook uitgekeken op hun spitsvondige luisterliedjes en/of hebben de dames behoefte aan meer muzikale uitdaging. Enter Kees Schraper en Sam van Hoogstraten, respectievelijk ex-drummer van Tim Kol en huidige drummer van Jett Rebel en specialist in alles wat 60’s is en Sam van Hoogstraten, ex-gitarist van Echo Movis en momenteel lid van de band San Dollar, van wie we komend jaar nog veel zullen gaan horen.

Clean Peter nieuwe stijl verhuist van het theater naar de garage. Opgejut door de ritmesectie en gesteund door gitaren uit het Byrds-songbook maken Loes en Renée duidelijk dat mannen met plannen hen beter niet kunnen benaderen zonder handschoenen. Afblijven komt van een nieuw, derde album van Clean Pete, dat net als de voorgangers uit zal komen op het Excelsior-label.

LIVEDATA 03/11 Mezz, Breda 08/11 Theater Heerenlogement, Beusichem 09/11 Gebr. Nobel. Leiden 10/11 Gebouw T, Bergen Op Zoom 17/11 Grenswerk, Venlo 18/11 Iduna, Drachten 24/11 Luxor Live, Arnhem 25/11 Annabel, Rotterdam 28/12 De Weijer, Boxmeer