Girls Names

Girls Names – Stains on Silence (Tough Love / Konkurrent)

Girls NamesPostrockers Girls Names hebben noodgedwongen naar drumcomputers moeten grijpen nadat hun drummer met de noorderzon vertrok. Maar wat blijkt, dat past toch gewoon geweldig in die desolate sound van de band uit al even troosteloos Belfast?

Stain On Silence is door de echtscheiding met de drummer moeizaam tot stand gekomen en heeft lang op zich laten wachten. Er lagen al opnamen die maar de vuilnisbak zijn ingeknikkerd en alles in opnieuw opgenomen. Intussen moest de band weer gewoon aan het werk om nog wat inkomen te hebben en dat helpt allemaal niet in je muziekcarrière. Maar nu ligt er een hele puike postrockplaat. Zou zo in de jaren tachtig hebben kunnen verschijnen en had dan in de bakken gelegen naast referenties als Joy Division, Minimal Compact en de nieuwste soloplaat van Blaine Reininger.

Hoor toch die retrosounds, die basloopjes, die Banshee-achtige gitaar en die duisterklinkende gemanipuleerde zang. Geen vrolijke kost dus, maar nou en? Wil je een avondje lekker in het diepe donker lekker sip filosoferen over hoe de wereld naar de klote gaat; combineer dit werkstuk dan eens met de laatste van Preoccupations. Depressie gegarandeerd. Tekst Muzine.nl | Wim Du Mortier