The National

The National – You Had Your Soul With You

Vrij onverwacht verscheen vorige week een nieuwe single van The National. De band moet hun eerste slechte track nog maken, maar You Had Your Soul With You  was toch even schrikken. We kennen The National als hofleveranciers van statige songs  en stemmige ballades. You Had Your Soul With You is geen van tweeën.

De toon wordt gezet door een dissonant intro dat de hook blijkt te zijn van een nummer vol tempo en stemmingswisselingen. Opvallend ook is dat You Had Your Soul With You een duet is. Matt Berninger deelt de microfoon met Gail Ann Dorsey, die we kennen als bassiste en achtergrondzangeres van David Bowie.

Inmiddels zijn we niet alleen gewend aan The National nieuwe stijl, maar zijn we You Had Your Soul With You ook zeer gaan waarderen. Vandaar de opwaardering tot IJsbreker!

Een nieuwe single betekent meestal ook een nieuw album. De opvolger van Sleep Well Beast is inderdaad in aantocht. Het alweer negende album van The National is I Am Easy To Find gedoopt en zal op 17 mei worden uitgegeven.

Nieuw album betekent meestal ook nieuwe tournee. En ook die staat in de planning.  

LIVEDATA: 17 augustus Lowlands. 16&18 augustus (2 shows) Pukkelpop, België.