DUO – Lolita, No!

Dat we de laatste tijd niet zoveel horen van The Kooks komt omdat zanger Luke Pritchard wel wat anders aan zijn hoofd heeft. Ze heet Ellie Rose en is de vrouwelijke helft van zijn nieuwe project, DUO.  Voor Ellie met Luke in zee ging was ze actief onder eigen naam.

Vorige maand verscheen het debuutalbum van DUO, een charmante, met liefde en hoorbaar plezier gemaakte langspeler vol speelse continentale popsongs (Franse en Italiaanse invloeden) met een retro randje. Noem DUO een Engels antwoord op Serge Gainsbourg en Jane Birkin en je zit er niet ver naast.

Lolita, No! is dan wel geen nieuwe Je T’Aime, maar zeker niet gespeend van een erotische ambities. En zo staan er nog elf andere zinnenprikkelende werkjes op het DUO album. Ter promotie van de plaat hebben Luke en Ellie i.s.m. parfummerk Bogue Profumo onder de naam Lita een unisex geurtje op de markt gebracht met een hint van donkere Indiase patchoeli, een stipje Bulgaarse tabak, een schaduw Maleise wierook en druppeltje ylang ylang olie uit Madagascar.