Summer With Monica

Summer with Monica – Shivers

Virginia Woolf schreef ooit dat we tijdens ons leven meerdere mensen zijn. Iedere ochtend worden we een tikkeltje anders wakker dan de dag ervoor. En de dag daarvoor. Etcetera. Op een gegeven moment zijn we totaal iemand anders geworden. “Shivers”, de tweede single van Summer With Monica gaat over het proces. Verandering kan eng zijn, maar er schuilt ook belofte in.

Melancholisch, maar upbeat: ‘Shivers’ is een persoonlijk nummer, geschreven in een tijd dat ik tussen twee levens zat. Lang wilde ik graag succesvol zijn, wat dat ook mocht betekenen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit allemaal niet zo belangrijk was. Ik maak liever de muziek die bij mij past en schrijf de verhalen die ik wil vertellen. ‘Shivers’ is daar het resultaat van.

De video is geschoten door Jeroen van der Poel in het Amstelpark in Amsterdam. Het park is met zijn wildgroei van stenen beelden en andere kunstprojecten en zijn architectonische willekeur het perfecte decor voor de zoektocht van een dwalende ziel.

‘Shivers’ is de tweede single van het album dat is opgenomen door en met Bram Kniest (Go Back tot he Zoo, St Tropez) met bijdragen van Robin Berlijn (The Fatal Flowers) en Rosa Ronsdorf (Spill Gold, Blue Crime).