Nation Of Language – This Fractured Mind

De beste neo new wave band van dit moment worden ze genoemd. Nieuwe single This Fractured Mind is het bewijs dat ‘ze’ gelijk hebben. Het is dat de producties van Nation of Language klinken als de spreekwoordelijke klok anders zou je zweren dat we naar een band uit 1981 luisteren i.p.v. 2021.

De oude new wave/synthipop stijl staat nog steeds als een huis, maar de wat in de filmwereld ‘production values’ heet, laat op platen van Kraftwerk, New Order en Soft Cell nogal te wensen over. Logisch want de techniek heeft niet stilgestaan. Waar je het in de new wave periode nog behelpen was met logge monofone keyboards heb je nu in vaak genoeg aan een gedownloade plugin om de gewenste sound te krijgen. ‘Een synth kan de bas doen’ is een in muzikantenkringen veel gehoord gezegde. En nog veel meer!

Wat je niet kunt downloaden of sampelen is talent, een muzikaal oor en goede smaak, zaken die bij de dame en heren van Nation Of Language ruimschoots aanwezig zijn. This Fractured Mind is voorproefje drie van album twee van Nation Of Language.

‘Away Forward’ komt begin november uit.