eddie vedder

Eddie Vedder – Long Way

Eddie heeft het maar druk. Net klaar met de lancering van zijn dochter en de soundtrack van de nieuwe Sean Penn film komt bij nu met een heuse solosingle! Feitelijk is Long Way Eddie’s eerste volwaardige solonummer. Hij heeft weliswaar al twee Pearl Jam loze albums op zijn naam staan, maar de eerste was een soundtrack en de tweede, man met ukelele. Leuk voor de fans, maar niet veel meer dan dat.

Long Way is een solide rocksong, zo Amerikaans als pickup trucks en cowboyhoeden. Het is dat je de stem herkent anders zou je aan niets kunnen horen dat de zanger een verleden in heeft de grunge. De stijl van  Long Way is wat in vaktermen heart land rock heet, muziek voor in de kroeg en in de auto, denk aan Bruce, maar denk vooral aan Tom Petty.

Long Way is de eerste track van Eddie’s nieuwe album Earthling, dat hij maakte met  hitproducer Andrew Watt. Die laat zich doorgaans vooral in met artiesten van zijn eigen leeftijd zoals Lana Del Rey, Justin Bieber en Sam Smith, maar voor een gelauwerde rocker als Eddie maakte hij graag een uitzondering. De keuze van de producer geeft wel de ambitie van de artiest aan. Eddie wil hits, maar zoals Long Way laat horen niet ten kosten van zijn (geloof)waardigheid.