Toverberg – As Far As You Will Go

Lars & the Magic Mountain is dood lang leve Toverberg! De eerste is net als de tweede een project Lars Kroon, een man die als voormalig bassist van o.a. Go Back To The Zoo en St Tropez heeft bewezen wel wat in zijn mars te hebben. Veelzijdig is hij ook. Met GBTTZ speelde hij potige indie, met StT stond hij op standje punk terwijl hij met The Magic Mountain een spacepop beoefende, een term die hij zelf in het leven heeft geroepen.

Het is wat ingewikkeld om precies te bepalen welke nummers onder de vlag van Lars & The Magic Mountain tot stand zijn gekomen en wat typische Toverberg tracks zijn.  Lars heeft namelijk met terugwerkende kracht alle Magic Mountain nummers onder de Toverberg vlag geschaard.

Toch lijkt Lars zijn bandnaam niet zomaar te hebben vertaald/veranderd. De vier Toverberg liedjes die dit jaar zijn verschenen hebben die typische, intieme sfeer die je alleen hoort op soloalbums in de ware zin des woord’s. (Vrijwel) alles wat je hoort is gespeeld, gezongen, geschreven en geproduceerd door één persoon. In dit geval Lars dus. Daarmee voegt hij zich in het illustere gezelschap van Paul McCartney, Todd Rundgren en Prince.

Naar onze smaak is  As Far As You Will Go met zijn relaxte melodie, sfeervolle aankleding (een steelguitar!) en kleefrefrein de sterkste van het kwartet nieuwe nummers.

Bij onze vrienden van The Daily Indie lazen we dat het (debuut?) album van Toverberg klaar is en dat Lars de plaat persoonlijk aan de man komt brengen. Hou die concertagenda in de gaten.