Madrugada – Nobody Loves You Like I Do

Na het plotselinge overlijden in 2007 van Robert Burås, een van de kernleden van het Noorse Madrugada besloot de band het album waar ze toen aan werkten af te maken en het daarna voor gezien te houden.

Het duurde tien jaar voordat de drie overige leden elkaar weer opzochten voor een serie concerten. De warme reacties op die optredens riepen om een vervolg. Dat is er bijna. Nobody Loves You Like I Do is de voorbode van een compleet nieuw album van Madrugada. Wat, hoe en wanneer wordt angstvallig geheim gehouden, maar het 2022 zou voor fans Madrugada wel eens een jubeljaar kunnen worden.

Zeker is in ieder geval dat de band weer gaat spelen. Ze beginnen hun Europese tournee op 20 maart in 013 te Tilburg. Een dag later staan ze in Paradiso. Waarschijnlijk zal het nieuwe album wel uit zijn tegen die tijd. Uiteraard zal Burås gemist worden, zeker zijn compositorische bijdragen. Maar het geluid van Madrugada werd en wordt grotendeels bepaald door zanger Silvert Høyem en die steekt zoals de live-clip van Nobody Loves You Like I Do laat horen en zien in topvorm.