Momma – Lucky

Je mist meer dan je meemaakt is een gevleugelde uitspraak van wijlen Martin Bril. Dat geldt zeker in de alsmaar uitdijende wereld van de popmuziek. In de vinyl en cd tijd was het al schier onmogelijk om alle releases bij te houden, nu iedere halve zool zijn of haar muziek online kan slingeren is er echt geen beginnen meer aan. Zo komt het regelmatig voor dat we op acts stuiten die we om de een of andere reden hebben gemist. Niemand die het door heeft maar toch.

Momma is zo’n geval. De band rond Etta Friedman en Allegra Weingarten maakt muziek die je ons past als een handschoen, neo grunge met dameszang. De dames doen niet geheimzinnig over hun inspiratiebronnen en geven speciale vermelding aan Veruca Salt, The Breeders, The Pumpkins, Pavement en Kurt C. De reden dat Momma voor ons – ondanks twee eerder verschenen albums- een nieuwe naam is is dat de band hun muziek tot nu toe in eigen beheer heeft uitgebracht zonder noemenswaardige promotie. Maar.

Momenteel legt Momma legt de laatste hand aan een nieuwe langspeler, hun eerste voor het Polyvinyl, een mid level label dat wel aan promotie doet Andere Polyvinyl acts zijn o.a. Alvvays, Julia Jacklin en ‘onze’ Jacco Gardner. De overstap is de reden dat Momma nu wel op onze radar is verschenen en via ons op de jouwe. Zo werkt dat.