Krooked Kings – Lying Through Their Teeth

Krooked Kings komt uit Salt Lake City in Utah. De kans is dus groot dat we hier te maken hebben met Mormonen of zoals ze liever zelf zeggen leden van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Het moet maar. Als we Amerikaanse muzikanten gaan screenen op potentieel foute religieuze of politieke opvattingen houden we bijna niks meer over. En er wordt al genoeg gecanceld.

En te horen is het niet. Lying Through Their Teeth is een universeel liefdesliedje dat voor een beetje lucht biedt in onze doorgaans toch wat zwaarmoedige songselectie. Wat het nummer extra cachet geeft is de opgeschroefde bas, die vooral in de breaks op de voorgrond treedt.

Hoorbare invloeden zijn The Strokes, Arctic Monkeys, Phoenix etc. Het betere popwerk dus. De oogst vaneen kleine vijf jaar samenspelen is een single of tien en een vorig jaar uitgegeven debuutalbum. Opvallend is dat één van de singles Amsterdam heet. Of de band bij ons op coffeeshop bezoek is geweest of als missionaris – jonge Mormonen zijn verplicht om een paar jaar zieltjes te winnen in een buitenland- hebben we niet kunnen achterhalen. Gelukkig maar.