King Tuff – Smalltown Stardust

King Tuff (die een zekere gelijkenis met Swiebertje vertoont) is het alias van Kyle Thomas uit Vermont. Als lid van de Stoner rockband Witch en gitarist in The Muggers, de backingband van Ty Segall geniet hij een zekere faam in de punk/garage scene van de Amerikaanse West Coast.

Sinds 2008 is hij actief als King Tuff. Zijn platen verschijnen op het befaamde Subpop label uit Seattle. Tuff maakt een soort punk, vaak semi-akoestisch altijd zonder veel franje. Nieuwe single Smalltown Stardust is het titelnummer van zijn nieuwe, zesde album dat volgend jaar gaat uitkomen. Thomas schreef en produceerde het nummer samen met SASAMI, een Amerikaans-Aziatische singer-songwriter van wie we wel nummers hebben gedraaid.

Smalltown Stardust gaat over de heimwee die Thomas voelt naar het kleine stadje in de bossen van Vermont waar hij opgroeide. Als punkrocker is daar geen droog brood te verdienen, dus hij zag zich gedwongen naar een grote stad, L.A. te verhuizen waar hij wel aan de bak zou kunnen komen. Maar met pijn in zijn hart dus.

Nu maar hopen dat hij nog een keer echt beroemd wordt zodat hij zich een tweede huisje in Vermont kan permitteren.