Current Joys – Cooking

Current Joys is een soloproject van Surf Curse zanger-gitarist Nick Rattigan. Met zijn band bivakkeert Nick momenteel in de Graadmeter met het aanstekelijke Self Portrait.

Rattigan’s loopbaan verloopt nogal grillig. In 2013 bracht hij met Surf Curse het nummer Freak uit, een bizar grote hit met ruim 600 miljoen plays. Dank u Tik Tok. In het jaar dat Freak uitkwam, debuteerde Rattigan ook als Current Joys. Zijn eerste album, Wild Heart telt ook een paar songs met meer dan 100 miljoen plays. Dat gaat Nick waarschijnlijk niet meer overtreffen.

Hij lijkt zich in zijn lot te schikken. Veel artiesten zouden hun hit als blauwdruk nemen voor alles wat ze daarna doen. In de hoop dat….Nick met of zonder Surf Curse vindt het wel mooi zo en doet wat zijn hart hem ingeeft. Zo is de nieuwe single van Current Joys nog geen eens een eigen nummer, maar een cover van het recentelijk heropgerichte Duster, een lo-fi band uit San Diego. Het origineel is een trage Lou Reed/VU-achtige track, de versie van Nick Rattigan als Current Joys een opgevoerde transrocksong met een superieure partij slaggitaar, in de stijl van J Mascis. Misschien geen music for the millions, wel te goed om ongedraaid te laten.