Carlie Hanson – Pretender

Carlie Hanson is zo’n artiest die zich niet aan de traditionele afbakeningen houdt. Eerder dit jaar bracht ze een nummer uit dat Fuck Your Labels heet. Niet alleen hopt ze per track van het ene genre naar het andere, soms doet ze dat zelfs binnen één nummer.

Case in point is nieuwe single Pretender waarin ze Meg Myers-achtige poprocksong voorziet van een drums ‘n bass achtige beat. Het is dus moeilijk om te zeggen of Carlie zich in een bepaalde richting ontwikkelt of dat ze haar normale programma van muzikale bokkensprongen voortzet. Wij hopen het eerste, want zo betrokken en volwassen klonk ze nooit eerder.

Carlie Hanson is pas 22, maar al goed beroemd aan het worden. Haar loopbaan kreeg een enorme impuls toen Taylor Swift een van Carlie’s songs op een door haar gecureerde playlist zette. Het is niet helemaal voorspelbaar of de Swifties meegaan met Pretender ook omdat de tekst de nodige expliciete woorden bevat. Mocht Pretender een afwijkertje zijn dan sturen we miss Manson weer terug naar Pinguin Pop. Is dit wel een nieuwe richting dan zul je nog wel het een en ander van haar gaan horen.