Black Belt Eagle Scout – Nobody

Black Belt Eagle Scout is de artiesten c.q. naam van de band van Katherine Paul uit de Amerikaanse staat Washington. Katherine is lid van de Swinomish stam. Ze is dus Native American, of Indiaans.

In 2019 pikte we een nummer op van haar tweede album. Nobody komt van haar derde. De nieuwe single is representatief in die zin dat de gitaren welig tieren, maar doorgaans houdt de Scout een wat hoger tempo aan en een wat corpulentere sound. Het introverte karakter van Nobody past echter goed bij de tekst over het geïsoleerd opgroeien in een straatarm reservaat en het gemis aan rolmodellen. Indianen in Hollywood komen er meestal niet zo goed van af.

Er is nog een lange weg te gaan wat dat betreft, maar het begint te komen. Er is sinds kort zelfs een realistische (en droog geestige) tv-serie op Disney+, Reservation Dogs, over het reilen en zeilen van een viertal inheemse kids in een reservaat in Oklahoma. En laten we hopen dat Black Belt Eagle Scout ook een beetje bekend wordt en zo zelf een rolmodel wordt.