Preschool – Baby Soft

Sommige bands willen niet beroemd worden lijkt het wel. Als je Preschool googelt krijg je ongeveer 560 miljoen resultaten, maar daar zit de band Preschool dus niet bij. Dat zal ook wel zo blijven tot het trio een aantal tophits op haar naam heeft staan. En hoewel we dat natuurlijk nooit mogen uitsluiten, de band heeft beslist een oor voor melodie lijkt dat niet het doel.

Dat Preschool een trio is weten we dankzij een summiere bio op Spotify. Daar lezen we ook dat Preschool uit San Francisco komt. Hun namen staan vermeld in de credits van Baby Soft; Ava L. Corbin N., en Nikki Y.

In 2019 kwam Preschool met een EP die klinkt alsof hij is opgenomen in een tochtige schuur. De in dat zelfde jaar verschenen single klinkt niet veel beter, maar wel iets. Nieuwe EP Heart Circle Square daarentegen klinkt als de spreekwoordelijke klok. Preschool zegt psychedelische surf te maken, maar die omschrijving denkt de lading maar half. Baby Soft is een mid tempo liefdesliedje over een meisje dat naar bloemetjes ruikt. We horen een lekker lijzig zingende zangeres en leuke koortjes, maar wat Baby Soft echt bijzonder maakt, is een heerlijke gitaarbreak die een paar keer terugkomt en inderdaad wel iets surfachtigs heeft. Bewust of niet, het is eerlijk en basic wat Preschool doet om niet te zeggen naïef. Fans van The Bug Club doen er daarom goed aan om Preschool op te zoeken. Op Spotify dus of een van de andere streamers.