Chabliz & Dizzy Panda brengen speciale EP en videoclips uit

Chabliz bracht op vrijdag 14 juli een gezamenlijke EP uit op de streamingdiensten, samen met de Haarlemse band Dizzy Panda, waarbij elk van deze bands een eigen bewerking heeft gemaakt van een bestaand nummer van de ander.



De inspiratie voor dit project ontstond nadat de bands elkaar ontdekten via de Snob 2000. Dizzy Panda behaalde afgelopen december de 1124e plek, terwijl Chabliz met één van hun nummers (een cover/bewerking van Joy Division’s ‘New Dawn Fades’) vlakbij ze stonden op plek 1122.

Chabliz heeft het nummer ‘Bite My Tongue’ van Dizzy Panda uit 2021 bewerkt. Hierbij zijn de beats weggelaten en is Chabliz-zangeres Petra een duet aangegaan met Ntll, de originele vocaliste van de song. Bovendien zijn de instrumenten deels vervangen en aangevuld met eigen instrumenten, waaronder Pim op piano en Marcel op gestreken contrabas. Het nummer heeft nu een nog meer filmische uitstraling gekregen. Het is een song over liefdesverdriet (ldvd).

Dizzy Panda koos het nummer ‘Glastonbury Grove’ van het nieuwste Chabliz album ‘Heroes and Foes,’dat afgelopen herfst uitkwam. Ook dit origineel betreft een filmisch nummer en is dan ook geïnspireerd op de serie Twin Peaks van regisseur David Lynch. Dizzy Panda heeft geprobeerd om de sfeer van de serie neer te zetten. Het nummer hebben ze volledig opgebouwd uit losse samples van de originele song. Van Chabliz kregen ze 1 voorwaarde mee: Er moest van elke muzikant iets worden gebruikt. En zo komen samples van de oorspronkelijke contrabas, piano en zang terug in de bewerking van het nummer. Verder zitten er allerlei verwijzingen naar de serie Twin Peaks en de regisseur in het nummer verwerkt. Als een Dada collage, net als het artwork van het ‘Heroes and Foes’ album.

Dizzy Panda en Chabliz hebben met hun wederzijdse bewerkingen een nieuwe dimensie toegevoegd aan elkaars muziek. Een mooi experiment!