Poppy Ackroyd

Popmagazine Heaven presenteert Albums van week 6

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer ligt in de winkels.

Tekst: Eric van Domburg Scipio

Kat FrankieRoots/Folk: Kat Frankie – Bad Behaviour
De Australische Kat Frankie maakt bepaald geen standaard singer-songwritermuziek, al is dat geen enkele reden is om haar links te laten liggen. De veelal op dansbeats geschoeide liedjes zitten origineel als pakkend in elkaar. Samen met haar bezwerende stem geeft dat haar muziek een unieke kwaliteit.

Anna BurchRock/Pop: Anna Burch – Quit The Curse
Op Quit The Curse laat de uit Detroit afkomstige Anna Burch haar meer folky singer-songwriterachtergrond veelal varen ten faveure van stemmige indiepop. Met negen liedjes in iets meer dan een half uur is het album aan de korte kant, maar voldoende lang om het talent te laten horen. Een veelbelovend albumdebuut.

Poppy AckroydBlues/Soul/Jazz: Poppy Ackroyd – Resolve
De Britse componiste/pianiste/violiste Poppy Ackroyd (foto) kenden we tot nu toe vooral van Hidden Orchestra. Met haar inmiddels vierde soloalbum treedt ze definitief uit de schaduw van Orchestra-voorman Joe Acheson, met dit bijzonder fraaie werkstuk op de grens van elektronica en modern klassiek.

LIVEDATA 22/02 TivoliVredenburg, Utrecht 01/03 Paradiso, Amsterdam

Rumba KatxaiWereld: Rumba Katxai – Siembra La Semilla
Het Spaanse Mallorca is de thuisbasis van mestizo/cumbiaband Rumba Katxai, het geesteskind van de Chileense broers Leonardo en Gonzalo Zúñiga. Siembra La Semilla verscheen vorig jaar digitaal en is nu ook fysiek uit. Rumba Katxai brengt heerlijk zomerse latinpop met toch de nodige diepgang. Dus niet slechts voor op festivals en feestjes, maar ook voor in de huiskamer.