Heaven Radio

Heaven: Albums van week 20

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: American AquariumLamentations

In americana-kringen alhier staat American Aquarium hoog aangeschreven. Niet vreemd, want in voorman BJ Barham heeft de band een talentvolle liedjesschrijver en als hij, zoals op Lamentations, wordt gekoppeld aan een producer als Shooter Jennings, kan het bijna niet tegenvallen. En dat doet dit nieuwe album dan ook niet, al weet Barham zijn grootste makke (zijn liedjes zijn zelden heel origineel) niet te voorkomen.

Rock/Pop: Eve OwenDon’t Let The Ink Dry

Op het jongste album van The National – I Am Easy To Find – was Eve Owen een van de minder bekende vocalisten. The National’s Aaron Dessner is echter zo van haar onder de indruk dat dit debuut niet alleen op het label van de band verschijnt, maar ook door Dessner is geproduceerd, mede-geschreven en mede-gespeeld. Meer singer-songwriter van toon dan de rock/pop van The National.

Blues/Soul/Jazz: Don BryantYou Make Me Feel

Soulveteraan Don Bryant mag bijna tachtig jaar oud zijn en doorgaans een rol op de achtergrond hebben gehad (als songwriter voor het Hi-label en voor echtgenote Ann Peebles), toen een beroerte zijn vrouw trof, bleek hij drie jaar geleden genoeg in huis te hebben om haar plaats vrij moeiteloos over te kunnen nemen. En dat doet hij op You Make Me Feel opnieuw.  Qua zang en songs beheert Bryant de klassieke seventies soulstijl nog altijd tot in de puntjes.

Wereld: Awale Jant BandYewoulen (Wake Up)

Yewoulen (Wake Up) is het tweede album van deze Londense band, wier leden oorspronkelijk afkomstig zijn uit Senegal, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze maken een heerlijke, Latijns-Amerikaans getinte groovende afrofunk, die even soulvol is als onweerstaanbaar. Niet te missen!

Tekst: Eric van Domburg Scipio

Luister elke dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 uur naar Heaven Radio op Pinguin Indie.