Harley Francine brengt op 8 juli hun langverwachte debuutalbum ‘Derailed’ uit

Met veel ogen op ze uit de Nederlandse indie-scene is de grunge band Harley Francine aan het stijgen in de charts. Met goed ontvangen singles zoals ‘Mason, Run!’, ‘Dagger Tongue’ en ‘Drown’, die veel radioplay hebben gekregen door heel Nederland, komt er nu een vervolg met 13 nummers: ‘Derailed’.

Het album bevat features van The Damned Few zangeres Dion Legebeke (Op ‘Dystopia’) en Reality Spill zanger Kees Dost (Op ‘Mason, Run!’).

Na 2,5 jaar schrijven ging de band naar Luttenberg om het album op te nemen met producer Ruud Tijs van Hillroad Records, die bekend staat om zijn werk met onder andere The Damned Few, Tricklebolt en een hoop andere bands en artiesten.

De Overijsselse band bestaat uit zanger en gitarist Luc de Vries, basgitarist Florian Honer en drummer Russell Sluiter. Vanwege een schoolband waar beide leden in zaten startten Florian en Russell Harley Francine in begin 2019 met z’n tweeën. In de zomer van 2019 kwam Luc erbij door een online advertentie op muzikantenbank.net. Met een gedeelde passie voor jaren 80 en 90 alternatieve rock muziek is de band sinds 2019 non-stop bezig met zich ontwikkelen en vernieuwen. Een keerpunt van de band was toen ze de support act voor The Damned Few waren in september 2020. Na het eerste echte optreden gespeeld te hebben zoekt de band naar meer, en hebben ze sindsdien op een aantal andere plekken gespeeld en meerdere interviews gehad met radio stations en podcasts.

Op 8 juli presenteert Harley Francine het album in Hedon (Zwolle) met support van de bands Headfirst en Rockford. Samen met de 2 andere grunge rock bands is Harley Francine misschien wel de meest stijgende band in Nederland op het moment. Met een verdubbelend aantal radio interviews bij onder andere Alternative FM en een stabiele hoeveelheid radio airplay over meerdere stations door Nederland laat Harley Francine zien wie ze zijn, en wat ze te bieden hebben: Een album dat de jaren 90 een nieuwe jasje geeft en de indie scene iets nieuws en origineels biedt.

Listen to Harley Francine’s tracks here

Powered by Penguin Artists